Svenska Tormek och LB-Plast i samarbete för säker slipning

Svenskt samarbete vässar världens eggverktyg

LB-Plast har ett mångårigt samarbete med Tormek, som i mer än 45 år har ägnat all arbetstid åt att utveckla slipning till en pålitlig konstart. LB-Plast är en av de underleverantörer som bidrar till att Tormeks produkter och tillbehör är precis de högkvalitativa redskap de ska vara för slipverkstäder, professionella möbelsnickare, hantverkare, träsvarvare, jägare och friluftsmänniskor samt kockar, restauranger, storkök och hemmafixare.

Företagsnamnet Tormek är en förkortning av Torgnys mekaniska. 1973 startade resan för ingenjören Torgny Jansson som utvecklat en egen innovativ slipmaskin. Idag är företaget ett ledande varumärke inom slipning av eggverktyg och finns representerat i 35 länder världen över. Nära 20 patent finns registrerade och skvallrar om hur innovativt företaget är. 

Håkan Persson, vd, Tormek AB

LB-Plast är en underleverantör till Tormek sedan mitten av 1980-talet. Så här säger Håkan Persson, Tormeks vd, om samarbetet. 

  • – Tormek och LB-Plast har en lång arbetsrelation tillsammans, närmare fyrtio år faktiskt. Kort sagt skulle man kunna säga att LB-Plast lever upp till våra egna värdeord; innovation, engagemang och enkelhet.Om jag ska utveckla det så handlar det om att LB-Plast är lyhörda och förstår vad vi behöver. Om de upptäcker avvikelser eller stöter på problem hanteras det alltid snabbt. Vi är supernöjda och extremt tacksamma över att deras driv och lösningsorientering. För oss är kvalitet och finish otroligt viktigt. Vi levererar premiumprodukter uti minsta detalj.

Gängse tillvägagångssätt är att Tormek tar fram en prototyp som sedan ritas upp. Därefter tas ritningsunderlaget fram tillsammans med en kravspecifikation utifrån vilken LB-Plast sedan lämnar en offert.  

  • – För oss är kvalitet, pris och leveranssäkerhet viktiga parametrar vid valet av underleverantör. Utöver dessa krav ser vi positivt på om företaget uppvisar vilja och intresse av att vilja optimera produkten. Vi är ett globalt ledande varumärke där det är av yttersta vikt att slutprodukten – oavsett storlek eller funktion – håller den allra högsta finish. Vi är själva mycket noggranna när det handlar om konstruktion och produktutveckling och det är därför viktigt att våra leverantörer är likasinnade. Där tycker jag att LB-Plast uppfyller våra krav med råge.

Precis som Tormek tror på svensk kvalitet arbetar LB-Plast med samma fokus. Genom att ständigt förbättra kvalitet, produktionskapacitet, leveransprecision och helhetsutbud klarar man att upprätta hålla en god konkurrensnivå men det är inte hela sanningen. 

  • – Vi investerar ständigt i vår fabriksanläggning samtidigt som vi fokuserar på såväl produktutveckling som marknadsinvesteringar. Vi valde att flytta verksamheten från Linköping till Hillerstorp år 2019 och det var ett beslut som fallit väldigt väl ut. Nu finns vi lokaliserade i meckat för såväl Gnosjöanda som plastindustri och det ger oss många fördelar. Numera erbjuder vi dessutom lagerförda artiklar för att på så sätt kunna serva kunderna med snabba leveranser. Merparten av våra 5 000 artiklar ligger redo för att levereras ut till kund.

    Med Tormek har vi ett givande samarbete sedan flera årtionden tillbaka och vi hoppas naturligtvis att vi kan fortsätta att hitta gemensamma affärer framöver. Att få vara delaktig i framgångarna för ett globalt varumärke med så höga krav på finish och kvalitet är fantastiskt trevligt och vi är mycket tacksamma över att få vara med på resan.

 

Vill du prata legouppdrag?

Per-Johan Hildingsson
+46 (0) 370-37 57 01

Relaterade artiklar

LB-Plast ordnade tryckt information på Tormeks plastdetalj

Tormek valde att profilera sin produkt in i minsta detalj

LB-Plast legotillverkade en smart vändplatta åt Tormek