Välj rätt täckplugg för uppgiften

Täckpluggen är en mångsidig doldis
– Ta del av LB-Plast White paper och lär dig mera

Den till synes betydelselösa täckpluggen fyller en viktig funktion i flera olika sammanhang. Visste du till exempel att plastskräp som samlas in från de danska stränderna i nordvästra Jylland återvinns och blir till nya produkter. Exempel på en sådan produkt finns i LB-Plast sortiment.

Gustav Claesson, produktionschef på LB-Plast, du vet det mesta om LB-Plasts produkter. Om vi fokuserar på täckpluggar, vad kan du säga om dem?

  • – Täckpluggen är en doldis precis som de allra flesta produkterna i vårt sortiment. De är den typen av produkt som du inte vet att du behöver förrän du till exempel skär dig på ett rör, eller konstaterar att den stilrena stålmöbeln skulle bli ännu mer komplett genom funktionella täckpluggar.

Kan en täckplugg göra mer än att täcka hål?

  • – Det är förstås den primära uppgiften, att täcka öppningar av olika varianter. Runda, fyrkantiga, rektangulära och ovala rör blir mer funktionella genom att placera en täckplugg i öppningen. Du slipper att skära dig på vassa kanter och du skyddar ändavslut från att repa underlag.
  • Du behöver emellertid inte alltid montera en täckplugg på insidan av ett rör. Det finns tillfällen när man hellre vill trä en plugg över röret eller tråden. Det kan till exempel handla om grövre tråd som spolas upp på coils. Ändarna är väldigt vassa men om man trär en täckplugg över trådänden blir den betydligt enklare och skonsammare att hantera.
  • Vi erbjuder också täckpluggar som genom sin design även fungerar som en form av fot. Genom sin välvda, rundade form är nyheten TP33 till exempel perfekt för snedställda metallrör eftersom designen möter upp golvet fint.
Täckpluggen TP33 är en nyhet som snabbt blivit populär. Pluggen fungerar fint som fot vid snedställda rör, men också som rörplugg för att ge röret ett rundat avslut.

Ni har nyligen inlett ett samarbete med Kongamek där ni har levererat täckpluggar som ska leva upp till Kongameks hållbarhetsfokus. Kan du berätta mer om det?

  • – Vi blev kontaktade av Johanna Haglund, affärsutvecklingschef på Konga, för att hjälpa dem att hitta en täckplugg som uppfyllde Kongameks fokus på hållbarhet. De ville skapa en produkt där de tagit hänsyn till alla aspekter ur hållbarhetsperspektiv. Det handlade bland annat om konstruktion, återvunnet färgpulver, hur produkten skulle packas och så vidare. Täckpluggen vi skulle leverera skulle uppfylla samma höga krav på hållbarhet. (Läs gärna artikeln med Johanna för att få hela berättelsen )
  • Efter en del efterforskningar hittade vi ett alternativ där plasten som pluggen är tillverkad av är återvunnen. Plasten kommer från uppspolat plastskräp på nordvästra Jyllands stränder. Nordsjön för med sig gamla fiskenät, plastflaskor, plastkapsyler och annat som samlas in från stränderna, tvättas, mals ner och återanvänds i nya plastmaterial. Bland annat vår täckplugg TP10R. Just i Kongameks fall specialtillverkade vi täckpluggar som uppfyllde kundens krav och önskemål kring såväl skallar som flänsar.
Det går inte att se att nyheten TP10R är producerad av återvunnen plast. Den håller samma höga kvalitet som övriga täckpluggar i LB-Plast sortiment. Däremot tillför den en skön känsla för medvetna kunder.

Hur ska man veta vilken täckplugg man behöver?

  • – Ja, det är kanske inte så lätt. Man kan gå in på vår hemsida och kika. Där finns måttangivelser som visar behovet som pluggen uppfyller. Man kan också ladda ner vårt white paper (i slutet av denna artikel) eller helt enkelt kontakta oss.

Varsågod, här kan du överblicka LB-Plast sortiment av täckpluggar

Vill du ladda ner guiden som pdf gör du det här: 

Gustav Claesson
+46 (0) 370-37 57 02

Relaterade artiklar

Kongamek valde täckpluggar från LB-Plast